Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα...αλλά όχι εμάς!


Το ανθρώπινο μυαλό έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης πολλά χρόνια τώρα για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και για το είδος των πληροφοριών που επεξεργάζεται αποθηκεύει και χρησιμοποιεί. Οι πληροφορίες αυτές κατηγοριοποιούνται με πολλούς τρόπους ανάλογα με τη χρησιμότητα που έχουν στην καθημερινότητα. Ωστόσο, παρόλο που δεν διακρίνονται για τη χρησιμότητα τους, υπάρχουν πληροφορίες που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την ανάρτηση αυτού του ιστολόγιου, στα πλαίσια του μαθήματος Ειδικά θέματα εταιρικής επικοινωνίας. Με γνώμονα την περιέργεια μας και τη φαντασία μας, θα παρουσιάσουμε οτιδήποτε μας φαίνεται περίεργο, ενδιαφέρον και ίσως να σας έχει περάσει απαρατήρητο.

...και ας κάνουμε την αρχή εμείς...
ήξερες ότι...
  • ο βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι...
  • η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφάλι...
  • ο οργασμός στα γουρούνια διαρκεί 30 λεπτά...
  • η λέξη "αντίο" αν την αναλύσουμε απο την ισπανική της ρίζα σημαίνει "θα τα πούμε στον άλλο κόσμο"
και πολλά άλλα...

Σας προκαλλούμε λοιπόν, να μπείτε στο παιχνίδι της παρατήρησης και της περιέργειας και να μοιραστείτε μαζί μας οτι σας έχει κάνει εντύπωση!


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τίποτα για την γάτα...αλλά οντως η περιέργεια την σκότωσε?? Ωστόσο ο ανθρώπινος εγκέφαλος όντως προκαλεί και θα προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον όλων. Από μικρά παιδιά ρωτάμε πάντα ΓΙΑΤΙ???...και περιμένουμε μια απάντηση...εχω λοιπόν να σας ρωτήσω γιατί??? η καρδιά της γαριδας είναι στο κεφάλι...και πως τελικά σκεφτεται μια γαρίδα με το κεφάλι ή με την καρδιά???....προφανώς η φύση ξέρει καλύτερα και εμεις καποια πράγματα απλά τα δεχόμαστε και μας προκαλούν το ενδιαφέρον!!!Και τωρα η σειρά μου....
Ηξερες οτι...τη βερα την φοράμε στο δεξί στο τεταρτο δακτυλο -παραμεσο...γιατι υπάρχουν φλέβες που πάνε κατευθείαν στην καρδια!!!!
Σειρά σας παλι τώρα!!!!

Σοφια

tsilijohn είπε...

Σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο αυτό που ξέρω είναι αυτό που μου έλεγε πριν κάποια χρόνια ο καθηγητής μου της μουσικής: Χρησιμοποιώντας τα αριστερά μέλη του σώματός μας (χέρια, πόδια κλπ)γυμνάζουμε τη δεξιά μεριά του εγκεφάλου μας και αντιστρόφως. Για αυτό λοιπόν αρχίστε να δουλεύετε όλο σας το σώμα για να στροφάρετε καλύτερα. Εγώ γράφω με το δεξί αλλά παίζω ποδόσφαιρο με το αριστερό! Δουλεύει μια χαρά! Δοκιμάστε το! :)

maryk-m5040047 είπε...

Καταρχην συγχαρητηρια για το μπλογκ!
Παιδιά! ΜΠορώ να το βεβαιώσω: Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, αλλά who cares?Οι γάτες είναι εφτάψυχες!
Ο ανθρωπινος εγκεφαλος κανει θαυματα, οι επιστημονες ακομα δεν εχουν ανακαλυψει τη πραγματικα συμβαινει μεσα στο κεφαλι μας, αλλα μην αισθανομαστε μοναδικοι! Για παραδειγμα, γνωριζουμε πια οτι η νοσος του αλτσχαιμερ κατι κανει στο κεφαλακι μας κ ξεχναμε συχνα (σας τα λεω απο πρωτο χερι!) αλλα δεν ειμαστε μοναδικοι στη φυση που το παθαινουν αυτο! Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα!!!
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Το χρυσόψαρο!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασικα εκπεμπετε πανω στη συχνοτητα μου χωρις αδεια PHP,ουτε καν απο επισημο server,boson,ή τηλεσκοπικη διαβαση.Μπορω να σας κανω μηνυση,γι'αυτο παρακαλω να διαγραφει το blog σας το συντομοτερο δυνατο.Δεν μπορω να δωσω τα στοιχεια μου λογω κυβερνητικης διαταγης.Ειστε υπο παρακολουθηση.

elka είπε...

Κορίτσια καλή επιτυχία στο blog σας! Τα περίεργα που συμβαίνουν γύρω μας είναι πολλά και διάφορα, και έτσι το υλικό που θα έχετε στη διάθεσή σας θα είναι αμέτρητο! Σε αυτό το σημείο όμως, θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στο πρώτο σας post. Το "αντίο" στα Ισπανικά λέγεται "adios" και απαρτίζεται από τις λέξεις a + dios, που σημαίνουν κατά λέξη "στο Θεό". Η λέξη adios, λοιπόν είναι ένα είδος ευχής που σημαίνει "να πας στο καλό/ στο δρόμο του Θεού"! Καλή συνέχεια!

ioannou_zoi είπε...

Κορίτσια γειά σας και από εμένα!

Όντως υπαρχουν πολλά περίεργα στον κόσμο, που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να τα καταλάβει!

Ξέρετε ότι..
1)Αν μασάς τσίχλα καθώς καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις;
2)Τα νύχια του χεριού μεγαλώνουν 4 φορές πιο γρήγορα από αυτά του ποδιού;
3)Ο μέσος άνθρωπος γελά 13 φορές την μέρα;
4)Μια κάμπια έχει κατά μέσο όρο 16 πόδια;

Αυτά από εμένα.
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

τα γουρουνια, κατα πως φαινεται, πρεπει να απολαμβανουν πολυ τη ζωη!!!!!!! ακου 30 λεπτα!
αυτα τα παραξενα μικρες μου κυριες πολυ με ιντριγκαρουν!
οπως ο φιλος μας ο Κωστης, θα παω ενα βημα παραπερα και θα σας πω οτι σε πολλες αραβικες χωρες ισχυουν περιεργα εθιμα, οπως οτι οταν ο συζυγος αποδημησει εις Κυριον, η συζυγος οφειλει να φορα στο λαιμο της για ενα χρονο το πεος του!
Επισης, σε αλλες φυλες, η γυναικα πρεπει να θαβεται ζωντανη μαζι με τον αντρα της, αν αυτος πεθανει πριν απο εκεινη!
Αυτα τα μακαβρια απο μενα!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κάτι κι εγώ?Η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφάλι της και συγκεκριμένα στα μουστάκια της!Την πληροφορία τη δίνω με κάθε επιφύλαξη απέναντι στους φανατικούς του National Geographic!

Ανώνυμος είπε...

Tα πιο περίεργα πράγματα δε σε χωρούν οι λέξεις να τα πεις...

Ανώνυμος είπε...

kapioi lene oti h periergia tou anthropou einai o tropos to idio to sympan na apoktisei thn autognosia tou